birgittaskluddsida

birgittaskluddsida

Birgittas kluddsida

Här skriver jag de jag tycker är kul! Läsa får man göra på egen risk!!

Solvalla 15 juli

AgilityPosted by Birgitta Tue, July 17, 2018 09:26:17

Vi chansade och anmälde Mickis till "Specialare 2,55" vilket innebär att alla är distanserade efter bästa rekord de sista 10 starterna. Men har ponnyn gått långsammare än 2,55 så står den på start. Loppet var över 1140 meter i grunddistans. Mickis som har lite snabbare rekord fick starta på 140 meter tillägg, alltså på 1280 meter.
Efter ungefär halv loppet var dom ikapp, sen jobbade sig Johanna och Mickis fram och gick förbi ledaren vid upploppets början och vann med flera längder. smiley

Tack Carina Ainerud för fina bilder!

Loppet går att se här:

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=GqK29ucNjRs&app=desktopRättvik 8 juli

AgilityPosted by Birgitta Tue, July 17, 2018 09:14:27

Bella och Mickis på Rättvik.

Mickis ut först och var på god väg mot en seger men blev diska för galopper 100 meter från mål. Helt rätt beslut av domaren. (tyvärr)

Mickis fick ett andra försök och fixade en fin andra plats. smiley

Lilla Bella fick ut och testa banan för första gången och gjorde det bra. Hon kom 3:a på tiden 3:16,5.

Loppet går att se på fotomike genom att följa denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=6UlHfELayMo&t=33s&list=PL4RfwLG8RNARAov9NNMZ57Fv7CD-ZDwys&index=4

Mickes andra lopp finns också på Foto-Mike.

https://www.youtube.com/watch?v=Ahy0jycZCbk&list=PL4RfwLG8RNARAov9NNMZ57Fv7CD-ZDwys&index=11Ponnytrav Rättvik 6 juli

AgilityPosted by Birgitta Tue, July 17, 2018 08:45:22

Vi besökte Rättvikstravet och Fridolf och Mickis gjorde varsin start.

Mickis 3:a i sitt lopp, Fridolf vann sitt lopp!

Från Gävletravets hemsida.
Ponnytrav Visby 19 juni

AgilityPosted by Birgitta Tue, July 17, 2018 08:42:01

I mitten på juni åkte vi en liten tur till Visby, Johanna deltog i tävling med Balad och Fridolf. Fick även köra Malin Lundgrens två russ Saphira och Jonar. Där fixade Johanna och Saphira årets första seger.

Bilden är från Gävletravets hemsidaPonnytravsäsongen är igång!

AgilityPosted by Birgitta Fri, March 30, 2018 01:46:50
I lördags startade Fridolf på Romme, Fridolf gjorde en fin säsongsdebut på tiden 2:38,7 vilket är 3,7 sekunder över rekordet som han satte mitt i sommaren 2017. Med 60 meter tillägg i ett lopp på 1140 m så tog han sig upp till en 6:e plats. Han har aldrig tidigare gått så fort vid säsongsstart. 🙂💪 🌟🌟🌟🌟🌟 Mickis fick börja med "Lilla påskägget" på hemmabanan Gävletravet på skärtorsdagskvällen med 180 meter tillägg på ett lopp på 1640 m så tog han sig upp till en 4:e plats på tiden 2:35,5 vilket är 2,1 sekunder över rekordet som är satt i början av september 2017 en solig dag på Rättvik. 🌟🌟🌟🌟🌟 En riktigt bra start på säsongen, kusken/tränaren har gjort ett bra jobb med ponnyerna i vinter och hon kör dom minst lika bra som förra året!🙂💪👍 Balad och Alma kommer göra säsongsstart under april och lilla Bella har precis lärt sig dra sulky så vi får se när kval blir lämpligt för henne.

Gävles travgala

AgilityPosted by Birgitta Mon, March 05, 2018 08:09:56

Denna gång var det Gävletravets gala, alltså "stora galan" som ponnytravet kallar det för. Konkurrensen är den samma som på Ponnytravets men här ser man till resultat enligt topplistan på Svensk Travsport. Gävle ponnytravklubb har ett poängberäkningssystem som man använt i flera år som gör att flertalet 2:a och 3:e platser kan slå högre än segrar.

Johanna var nominera i kategorin "Årets körsven ponny kategori A" (det var tre nominerade kuskar)

Ratatas Mikedo och Tjängvide Fridolf var nominerade i kategorin
"Årets ponny kategori A" (det var fyra nominerade ponnyer)

Gävle travet hade i år valt att inte ge pris till ponnymonté, troligtvis för att det är för liten sport. Man hade heller inte valt att ha det med i "körsvens-nomineringen" utan bara tittat på sulkyloppen där. Vilket inte var till fördel för Johanna som i sulky har 61 starter och 9 segrar, 11 andraplatser och 7 tredjeplatser.

Priset för årets kusk kategori A gick till Anna Ek som hade en seger till i sulky. (52 starter 10 - 5 - 4)

Tidigare år har storlopps segrar slagit högre än segrar på "vanliga" lopp. Så jag trodde faktiskt att priset skulle gå till Linnéa Alsén som vunnit 3 storlopp i år. Men detta år var det antal segrar som var det viktigaste för de som utsett vinnarna, vilket jag tycker är konstigt.

Årets ponny gick till Ratatas Mikedo som med sina 7 segrar (var av en i monté)även är 9:e segerrikast i Sverige 2017.

Johanna fick ett pris som hästägare och ett som tränare.

Det var en rolig gala med trevligt sällskap av glada vänner! smiley

Två som gillade maten (Johanna och Signe)

Noggrann koll bland nomineringarna! smileyLång kall vinter

AgilityPosted by Birgitta Mon, March 05, 2018 07:30:24

Vintern känns väldigt kall och väldigt lång. I november så saknade jag snön, det var mörkt och skitigt. När snön äntligen hittade hit så blev den så mycket och kylan blev lite väl för min smak. Känner mig ologiskt gnällig.. smiley

Det har äntligen blivit mars månad och morgonen startade med -8,9 grader på termometern och snön gnistrar vackert, men jag vill ha vår, så det är bara hoppas att det vänder snart.

Ponnyerna hålls igång och verkar vara friska och hela. Johanna tränar dom till största del helt själv sen i början på februari och det går bra. Härligt med grannar med stora hästar som bjuder på bra förutsättningar!

Hundarna har lite tråkigt, försöker hinna med promenader, men vissa dagar är det tajt. När det gäller träningen så är målet bara att Blixten ska lära sig kontaktfält enligt den gamla 2+2 varianten eftersom det är den som jag kan. RC har jag inte lust att lära mig så det får vara. Vi har börjat lite med "låd-träning" inne inför kontaktfälten.

Planen är att hundarna ska vara i form till U-SM i Gävle senare i år. Men vi väntar med agilityn till utesäsongen börjar. Alla hinder står fint övertäckta i en "hög" på agilitybanan och väntar på vår!

Snart är ponnytravsäsongen igång och går allt enligt plan så blir det start i Bollnäs 24 mars och på Gävle 29 mars (V75 samma dag).

Ska bli spännande att se om vinterns träning har varit rätt.Mål och mental styrka

AgilityPosted by Birgitta Mon, January 29, 2018 07:39:36

Det är måndag morgon, jag har nya arbetsuppgifter på jobbet som jag behöver förstå och framförallt ha mental vilja att verkligen leverera. Jag behöver påminna mig själv om den styrka som finns hos mig och min omgivning som gör att jag har orken och intresset att kasta mig in i nåt nytt! smiley


Jag letar upp Johanna och Mikedo seger från Gävle 16 december 2017 på Youtube och peppar med. Fantastiska kusk och ponny! Ponnyn som har haft problem med hovar och mage som ställt till massor är äntligen på väg att bli frisk. 12 åriga kusken som tränar och sköter sina ponnyer dagligen, så väl värda denna seger!

Sen letar jag upp mitt och Hugos agilitylopp från SM 2013, lagfinalen. Där Hugo är på väg att hoppa ett hinder från fel håll men lyhörd som han är så ändrar han riktning och hoppar från rätt håll och det ger laget det efterlängtade SM-silvret!

Första bilden är Hugo på väg att ta hindret från fel sida, den som jag är på, hade han gjort det så hade vi blivit diskade och även laget. Men han lyssnade på sen information även denna gång, så det blev rätt och felfritt lopp.

Laget finns 25.40 in i filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=2_ZtIvo-cSc&index=14&list=PLlAoOY8r6difuiYNI1X2HrplWkmqgENok

Att aldrig ge upp och att alltid kämpa "ända in i kaklet" är viktigare än man tror även på jobbet. Nu är det dags att klura på GDPR och lösa problem i rätt ordning!
Ha en bra dag!Next »