birgittaskluddsida

birgittaskluddsida

Birgittas kluddsida

Här skriver jag de jag tycker är kul! Läsa får man göra på egen risk!!

Sommaren blev höst

AgilityPosted by Birgitta Sun, October 21, 2018 09:44:14

Då är hösten här på riktigt och vintern kommer nog visa sig med sin vita massa inom kort.

Ponnyerna och kusken sköter sig exemplariskt och fina resultat har det blivit.

Tre turer till Gotland har det blivit detta år. En i Juni för att lämna Balad och hämta Malins russ Lil's Jonar som vi hade över sommaren. Balad provade livet som ö-bo och tyckte det var riktigt trivsamt, han gillade att få åka ner till havet med Malin.

Jonar tränades ordentligt under sommaren och fick starta i ett par tävlingar. Det blev en lärorik sommar med ett russ med mycket vilja och många egna idéer smiley

8 september var det dags att byta tillbaka ponnyer igen, så då blev det tävling på Visbys heldag och Jonar stannade sen kvar på Öjn och Balad fick åka med hem till sina kompisar igen.

Veckan där på blev det start på Örebro för Tjängvide Fridolf ett autostartlopp där Fridolf hade turen att få spår 1, det gillade Fridolf så han travade på och ledde loppet från start och vann relativt enkelt.

Foto ovan: Foto-Mike (bilden i original beställd från Foto-mike)

Efter dagens tävling i Örebro så fick vi Fridolfs lillebror Tjängvide Favorit med hem. Han har varit hos en tjej vid Axevalla i två säsonger, men hon kör sista året på shettis så det var dags att lämna fina Favorit vidare till en yngre kusk, så Malin lät Johanna ta hand om Favorit också.

Eftersom Favorit var igång och det börjar bli glest med tävlingar så gjorde vi ett snabbt tränarbyte och anmälde Favorit till tävling kommande helg.

Så på Solvalla 22 september var det dags för första starten med Tjängvide Favorit och det gick fint, trots att Johanna bara hunnit köra Favvo två gånger före starten. Det blev en andra plats i första starten och en rekordsänkning med en sekund, lyxigt att få låna en ponny som är vältränad och startklar (tack Stina) smiley

Då Fridolf skulle hem till Öjn i oktober så blev det han som fick starta på Bollnäs 6 oktober. Han fick ponny-spa i veckan innan starten (massage och nya skor runt om smiley) vädret och banan var perfekt enligt Fridolf och han satt karriärens 30:e seger på sitt 235:e lopp i karriären! smiley


https://www.youtube.com/watch?v=icIunoDCJAA&t=340s&list=PLusKMTPoaQ-jECuOp9ghz0_saSi79dIfi&index=2


Sen drog vi till Visby för tredje gången i år då det var dags för Fridolf att åka hem till öjn och vila efter två tuffa säsonger hos Johanna med rekordsänkning på dryga 5 sekunder i både sulky och monté.

Vi hade Fridolf, Favorit och Micke med till Skrubbs (Visbytravet) och alla vara riktigt duktiga! Men det var Favorit som fixade segern denna dag! Micke 2:a i sitt lopp och Fridolf 5:a.

Foto: Malin Lundgren

På bilden från vänster Pär Hassborg som sponsrade loppet, Tjängvide Favoroit, Johanna. Simon Röcklinger som är sportchef på Skrubbs men för dagen håller i intervjuerna.

Nu har vi våra två egna Ratatas Mikedo och Bäckdalens Balade här hemma och de två lånade ponnyerna Tjängvide Favorit och Valcas Bel Ami. Fyra små fina shettisar trivs bra i skogshagen här utanför smiley

Solvalla 15 juli

AgilityPosted by Birgitta Tue, July 17, 2018 09:26:17

Vi chansade och anmälde Mickis till "Specialare 2,55" vilket innebär att alla är distanserade efter bästa rekord de sista 10 starterna. Men har ponnyn gått långsammare än 2,55 så står den på start. Loppet var över 1140 meter i grunddistans. Mickis som har lite snabbare rekord fick starta på 140 meter tillägg, alltså på 1280 meter.
Efter ungefär halv loppet var dom ikapp, sen jobbade sig Johanna och Mickis fram och gick förbi ledaren vid upploppets början och vann med flera längder. smiley

Tack Carina Ainerud för fina bilder!

Loppet går att se här:

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=GqK29ucNjRs&app=desktopRättvik 8 juli

AgilityPosted by Birgitta Tue, July 17, 2018 09:14:27

Bella och Mickis på Rättvik.

Mickis ut först och var på god väg mot en seger men blev diska för galopper 100 meter från mål. Helt rätt beslut av domaren. (tyvärr)

Mickis fick ett andra försök och fixade en fin andra plats. smiley

Lilla Bella fick ut och testa banan för första gången och gjorde det bra. Hon kom 3:a på tiden 3:16,5.

Loppet går att se på fotomike genom att följa denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=6UlHfELayMo&t=33s&list=PL4RfwLG8RNARAov9NNMZ57Fv7CD-ZDwys&index=4

Mickes andra lopp finns också på Foto-Mike.

https://www.youtube.com/watch?v=Ahy0jycZCbk&list=PL4RfwLG8RNARAov9NNMZ57Fv7CD-ZDwys&index=11Ponnytrav Rättvik 6 juli

AgilityPosted by Birgitta Tue, July 17, 2018 08:45:22

Vi besökte Rättvikstravet och Fridolf och Mickis gjorde varsin start.

Mickis 3:a i sitt lopp, Fridolf vann sitt lopp!

Från Gävletravets hemsida.
Ponnytrav Visby 19 juni

AgilityPosted by Birgitta Tue, July 17, 2018 08:42:01

I mitten på juni åkte vi en liten tur till Visby, Johanna deltog i tävling med Balad och Fridolf. Fick även köra Malin Lundgrens två russ Saphira och Jonar. Där fixade Johanna och Saphira årets första seger.

Bilden är från Gävletravets hemsidaPonnytravsäsongen är igång!

AgilityPosted by Birgitta Fri, March 30, 2018 01:46:50
I lördags startade Fridolf på Romme, Fridolf gjorde en fin säsongsdebut på tiden 2:38,7 vilket är 3,7 sekunder över rekordet som han satte mitt i sommaren 2017. Med 60 meter tillägg i ett lopp på 1140 m så tog han sig upp till en 6:e plats. Han har aldrig tidigare gått så fort vid säsongsstart. 🙂💪 🌟🌟🌟🌟🌟 Mickis fick börja med "Lilla påskägget" på hemmabanan Gävletravet på skärtorsdagskvällen med 180 meter tillägg på ett lopp på 1640 m så tog han sig upp till en 4:e plats på tiden 2:35,5 vilket är 2,1 sekunder över rekordet som är satt i början av september 2017 en solig dag på Rättvik. 🌟🌟🌟🌟🌟 En riktigt bra start på säsongen, kusken/tränaren har gjort ett bra jobb med ponnyerna i vinter och hon kör dom minst lika bra som förra året!🙂💪👍 Balad och Alma kommer göra säsongsstart under april och lilla Bella har precis lärt sig dra sulky så vi får se när kval blir lämpligt för henne.

Gävles travgala

AgilityPosted by Birgitta Mon, March 05, 2018 08:09:56

Denna gång var det Gävletravets gala, alltså "stora galan" som ponnytravet kallar det för. Konkurrensen är den samma som på Ponnytravets men här ser man till resultat enligt topplistan på Svensk Travsport. Gävle ponnytravklubb har ett poängberäkningssystem som man använt i flera år som gör att flertalet 2:a och 3:e platser kan slå högre än segrar.

Johanna var nominera i kategorin "Årets körsven ponny kategori A" (det var tre nominerade kuskar)

Ratatas Mikedo och Tjängvide Fridolf var nominerade i kategorin
"Årets ponny kategori A" (det var fyra nominerade ponnyer)

Gävle travet hade i år valt att inte ge pris till ponnymonté, troligtvis för att det är för liten sport. Man hade heller inte valt att ha det med i "körsvens-nomineringen" utan bara tittat på sulkyloppen där. Vilket inte var till fördel för Johanna som i sulky har 61 starter och 9 segrar, 11 andraplatser och 7 tredjeplatser.

Priset för årets kusk kategori A gick till Anna Ek som hade en seger till i sulky. (52 starter 10 - 5 - 4)

Tidigare år har storlopps segrar slagit högre än segrar på "vanliga" lopp. Så jag trodde faktiskt att priset skulle gå till Linnéa Alsén som vunnit 3 storlopp i år. Men detta år var det antal segrar som var det viktigaste för de som utsett vinnarna, vilket jag tycker är konstigt.

Årets ponny gick till Ratatas Mikedo som med sina 7 segrar (var av en i monté)även är 9:e segerrikast i Sverige 2017.

Johanna fick ett pris som hästägare och ett som tränare.

Det var en rolig gala med trevligt sällskap av glada vänner! smiley

Två som gillade maten (Johanna och Signe)

Noggrann koll bland nomineringarna! smileyLång kall vinter

AgilityPosted by Birgitta Mon, March 05, 2018 07:30:24

Vintern känns väldigt kall och väldigt lång. I november så saknade jag snön, det var mörkt och skitigt. När snön äntligen hittade hit så blev den så mycket och kylan blev lite väl för min smak. Känner mig ologiskt gnällig.. smiley

Det har äntligen blivit mars månad och morgonen startade med -8,9 grader på termometern och snön gnistrar vackert, men jag vill ha vår, så det är bara hoppas att det vänder snart.

Ponnyerna hålls igång och verkar vara friska och hela. Johanna tränar dom till största del helt själv sen i början på februari och det går bra. Härligt med grannar med stora hästar som bjuder på bra förutsättningar!

Hundarna har lite tråkigt, försöker hinna med promenader, men vissa dagar är det tajt. När det gäller träningen så är målet bara att Blixten ska lära sig kontaktfält enligt den gamla 2+2 varianten eftersom det är den som jag kan. RC har jag inte lust att lära mig så det får vara. Vi har börjat lite med "låd-träning" inne inför kontaktfälten.

Planen är att hundarna ska vara i form till U-SM i Gävle senare i år. Men vi väntar med agilityn till utesäsongen börjar. Alla hinder står fint övertäckta i en "hög" på agilitybanan och väntar på vår!

Snart är ponnytravsäsongen igång och går allt enligt plan så blir det start i Bollnäs 24 mars och på Gävle 29 mars (V75 samma dag).

Ska bli spännande att se om vinterns träning har varit rätt.Next »